کد خبر: ۹۱۰۶۰۵
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۱
تعداد بازدید: ۴۸۳
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به پیشرفت های کشور گفت: در جاهایی مثل خودروسازی معمولاً غلبه با افرادی بوده که به فکر مال دنیا بوده‌اند و بنابراین پیشرفت چندانی نکرده ایم.

انقلاب اسلامی؛ جهش علمی، نخبه‌پروری، تمدن اسلامی| هرجا مثل خودروسازی پول بر تعهد غلبه کرد عقب ماندیمبه گزارش خبرداغ ، رضا روستاآزاد عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با  فارس، با اشاره به زمینه‌های پیشرفت در برخی عرصه‌ها و عدم پیشرفت دربرخی دیگر از حوزه‌های علمی در 43سال گذشته انقلاب اسلامی، گفت: در حوزه پیشرفت باید دانش و فناوری را از هم تفکیک کنیم و در حوزه‌هایی دانش و در حوزه هایی فناوری خود را نشان می دهد.

هویت اجتماعی پس از انقلاب موجب پیشرفت علمی شد

وی افزود: در طول 43سال گذشته چون جامعه هویت یافت و بدبینی نسبت به راس نظام و فساد حاکم بر جامعه برطرف شد، این جامعه باهویت در همه زمینه‌ها چون هنر،‌ نظامی و دانش و فناوری آهنگ پیشرفت گرفت و این پیشرفت هم در حوزه دانش و هم در حوزه فناوری بود.

روستاآزاد ادامه داد: در هر حوزه‌ای فداییان و رهبرانی داشتیم و در سلول‌های بنیادی مرحوم کاظمی آشتیانی، در موشک نقطه‌زن تهرانی‌مقدم، در سانتریفیوژ و انرژی اتمی شهید شهریاری و احمدی روشن و در حوزه نظامی شهیدانی چون همت و خرازی پیشقراول بودند و علی‌رغم اینکه زیرساخت پیشرفت آماده نبود، ولی آتش به اختیار جلو افتادند و دیگران پشتشان حرکت کردند و توانستند شاهکار ایجاد کنند.

هرجا مثل خودرسازی پای پول و منفعت در میان بود، عقب افتادیم

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف ضمن اشاره به اینکه در برخی حوزه‌ها توانستیم حرکت‌های خیلی خوبی انجام دهیم ولی در حوزه‌هایی مثل خودروسازی که پای پول،‌ منفعت و درآمد بیشتر در میان بود، از کره‌ای‌ها هم عقب افتادیم،‌ تصریح کرد: هرجایی که کسانی با اخلاص و حرکت جهادی و بسیجی جلو افتادند و بقیه پشت سر او رفتند، توانستیم خوب پیشرفت کنیم.

وی افزود: در حوزه سینما امثال فرج‌الله سلحشور، ابراهیم حاتمی‌کیا و مجید مجیدی را داشتیم و در حوزه فیلم پیشرفت کردیم و در جبهه‌ها باکری، خرازی، همت و باقری را داشتیم و در سلول‌های بنیادی و هسته ای و موشک افراد وارسته را داشتیم و پیشرفت های خوبی کردیم.

روستاآزاد با بیان اینکه جاهایی مثل خودروسازی که از اهداف راهبردی ما نبوده، معمولاً غلبه با افرادی بوده که به فکر مال دنیا بوده‌اند و بنابراین پسرفت کرده ایم،‌ خاطرنشان کرد: هرچند در عرصه خودروسازی هم نسبت به قبل انقلاب پیشرفت‌هایی کرده‌ایم ولی این پیشرفت‌ها با سایر عرصه‌ها قابل مقایسه نیست.

هرجا نخبگان جهادی ورود نکردند، پیشرفت نکردیم

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شرف ادامه داد: علت اصلی این عدم پیشرفت، منافع آنی مالی و زودگذر بوده که متاسفانه شخصیت‌های بسیجی و جهادی ما در این فضاها ورود نکرده‌اند و به همین دلیل در 43سال گذشته در مجموع در علم و دانش و فناوری رشد داشته ایم و در حوزه هایی رشدمان بهتر بوده و برخی حوزه‌ها پیشرفت غیرقابل قبول بوده است.

روستاآزاد در پاسخ به سوالی درمورد آسیب‌شناسی فرآیند نخبه‌پروری و حفظ نخبگان در سال‌های پس از انقلاب،‌ خاطرنشان کرد:  نخبه یعنی کسی که توانایی خارق‌العاده دارد و این نخبه می‌تواند توانمندی خود را برای پیشرفت کشور خرج کند و در عین حال می‌تواند توانمندی‌اش را برای منافع مادی خود بدون توجه به مملکتش خرج کند و ما هردوی اینها را داشته‌ایم.

وی افزود: کسانی را داشته ایم که تحت تاثیر تعالیم مذهبی، خانوادگی،‌اجتماعی و علاقه به میهن و دین و مذهبشان توانایی خود رابرای کشور خرج کرده‌اند و کسانی هم نخبگان مومن و متعدی بوده‌اند،‌ بیان داشت: کسانی هم بودند که نخبه بودند و الان هم در ناسا و شرکت‌های «آی‌بی‌ام» و مایکروسافت و گوگل آمریکا هستند که آدم‌های توانمندی‌اند ولی توجهی زیادی به نیازمندی‌های کشورشان نداشتند و از طرفی هم نهاد یا سامانه‌ای برای جذب خودشان ندیده‌اند و اکنون با کشورهای متخاصم با ایران کار می‌کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف بیان داشت: من به یکی از دانشجویان خودمان که در گوگل کار می‌کرد، گفتم که چرا در کشور خودمان کار نمی‌کنید؟  و او در پاسخ گفت که «شما هم مثل گوگل ایجاد کنید تا ما بیاییم و در آن کار کنیم». اینها کسانی هستند که مخالف دین و کشورشان نیستند ولی می بینند که در ایران هیچ نهاد و سامانه‌ای نیست که از ظرفیت و توانایی‌شان استفاده کند،‌ پس به خارج می‌روند.

نخبه فقط کسی نیست که فیزیک و شیمی می‌داند/بنیاد ملی نخبگان نخبگان غیرعلمی را به رسمیت نمی‌شناسد

وی با بیان اینکه من بارها در بنیاد ملی نخبگان به متولیان امر گفته‌ام که نخبه فقط کسی نیست که فیزیک، شیمی، ریاضی و کامپیوترش خوب هست و نخبه می‌تواند کسی باشد که مدیریت بالایی دارد و یا یک ورزشکار خوب و سیاستمدار و یا نظامی خوب است،‌گفت: متاسفانه بنیاد ملی نخبگان صرفا تمرکز خود را روی نخبگان علمی گذاشته در حالی که اگر نخبه مدیریتی، سیاسی، هنری و نظامی نداشته باشیم، نخبه علمی‌مان  را هم دودستی تقدیم خارج می‌‌کنیم. 

نخبه کسی نیست که رتبه کنکورش بالا باشد/ نخبگانی مثل شهیدان سلیمانی و تهرانی مقدم دکتری نداشتند

روستاآزاد افزود: بعد از سال‌ها هنوز متوجه نشده‌ایم که نخبه صرفا نخبه علمی نیست که رتبه کنکورش بالا باشد و اتفاقا شهیدان خرازی و باکری که نخبه نظامی بودند،‌ معدل بالایی نداشتند و شهید سلیمانی که یک استراتژیست منطقه‌ای و بین‌المللی بود، تحصیلات بالای دانشگاهی نداشت و شهید تهرانی مقدم لیسانس داشت در حالی که ما دنبال این هستیم که چه کسی دکترا دارد و چه کسی استاد یا دانشیار است.

 سیستم‌های ایران با نخبه‌ها هماهنگ نیست

این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در آسیب شناسی نگاه به نخبگان در کشور گفت: در بسیاری از اوقات نخبگان پس زده می‌شوند. در ورزش نخبگان زیادی داریم ولی سیستم بنیاد ملی نخبگان اینها را به رسمیت نمی‌شناسد و این باعث افسوس است و باعث می‌شود که نخبه را پرورش دهیم و دودستی تقدیم آمریکا کنیم.

انتهای پیام/

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: